úvodní Novinky Vodafone spouští VoLTE , O2 až na podzim 2016


Vodafone spouští VoLTE , O2 až na podzim 2016

19.07.2016

Česká mobilní trojka uvádí, že jde o testovací režim, po jehož ukončení budou novinky dostupné i firemním zákazníkům s řešením OneNet. Proti T-Mobilu nabízí Vodafone větší počet podporovaných modelů smartphonů.

Služba VoLTE je prozatím omezena na využití se smartphony Samsung Galaxy S6 a S6 Edge, na kterých Vodafone ladil a testoval celou službu. Je nutné mít zařízení z distribuce Vodafonu, protože pouze to obsahuje firmware, kde lze službu zapnout. Předtím je ještě nutná aktivace VoLTE v samoobsluze nebo aplikaci Můj Vodafone, případně na prodejně nebo infolince.

Výhody VoLTE proti volání na starších typech sítě jsou již známé – vyšší kvalita zvuku, menší prodleva při sestavení spojení, zachování probíhajících datových přenosů na pozadí i v průběhu hovoru, údajně také nižší spotřeba baterie. Služba VoLTE funguje na podporovaných smartphonech všude, kde je dostupná LTE (4G) síť Vodafonu na libovolné používané frekvenci. Do budoucna má výčet modelů podporujících VoLTE Vodafonu přibývat.

Prohlášení tiskové mluvčí O2 k Volte 

„I vzhledem k nízkému počtu zařízení, která tuto technologii podporují, by tato inovace přinesla zlepšení služeb jen minimu uživatelů za cenu velkých nákladů. Proto jsme se nakonec rozhodli se prioritně věnovat jiným projektům, jako je například rozšiřování pokrytí LTE, nebo obrovská transformace IT systémů, která přinese řadu zlepšení i pro naše zákazníky.“

»zpět do archivu novinek